Koninklijke Belgische Boksbond

Het bokslandschap in België

De Koninklijke Belgische Boksbond (K.B.B.B.) verenigt het bokslandschap om de bokssport te versterken in ons land. België heeft veel potentieel in het boksen en het is exact om deze reden, dat wij willen blijven investeren in deze prachtige sport, zodat wij onze kansen kunnen maximaliseren en de bokssport kunnen blijven ontwikkelen. Op deze manier blijven we de titel  "Noble Art of Self Defence"  eer aandoen.

BoxeBelgium.be

De Koninklijke Belgische Boksbond KBBB investeert via opleidingen, enorm in het creëren van een kwaliteitsvolle omgeving voor de atleten . Zodoende zorgen wij ervoor dat de sporters omringd worden met de beste omkadering, zoals coaches, bestuurders en medische experts. Via deze investeringen garanderen wij een gezond en ethische verantwoord bokslandschap. Verder realiseert de K.B.B.B. een topsportomgeving voor haar atleten die wensen deel te nemen aan competitie op het hoogste niveau. Zowel het profboksen als het Olympisch boksen vallen onder bevoegdheden van de K.B.B.B. Als de enigste en meest significante sportfederatie voor het boksen in België hebben wij op ons genomen om de bokssport zowel in België als internationaal te promoten, zodat de hele wereld mee kan genieten van onze prachtige sport!. We streven ernaar om een voorbeeld te stellen wat betreft goed bestuur middels een transparant beleid, investering in democratische besluitvormingsprotocollen en sociaal engagement. Wij geloven dat het bovenvermelde de sleutel vormt tot het realiseren van onze missie en om succesvol te zijn als een bestuursorgaan voor de bokssport!

Onze missie

Het verenigen van het bokslandschap om zodoende meer mensen te inspireren, sociale cohesie te bevorderen, de fysieke -en mentale welzijn te bevorderen en om het boksen als nationale sport te verankeren in België!

Ons management

Een team van gemotiveerde vrijwilligers die het boksen in België naar een nieuw niveau willen brengen.

Norbert

Norbert Keller
Voorzitter KBB

Marco

Marco Giuliani
Ondervoorzitter

Marco

Emmanuel Demanet
Ondervoorzitter

Willy

Willy De Groof
Algemeen Secretaris en schatbewaarder

Huges

Huge Hellebaut
Raadslid

Brahim

Brahim Aid Aadi
Raadslid

Andre

André Verbeure
I.B.A. vertegenwoordiger België