Secretaris legt pen neer

Secretaris legt pen neer

13.04.2023 – In Memoriam Etienne Brusselmans (1946-2023)

Secretaris legt pen neer

Brusselmans. De Vlaamse letteren hebben Herman, de Vlaamse en Belgische bokswereld hadden Etienne. Etienne Brusselmans, voormalig algemeen secretaris van de Vlaamse Boksliga en de Koninklijke Belgische Boksbond, heeft ons na een moedige en intense strijd verlaten, enkele dagen voor zijn 77ste verjaardag. Twee vrienden getuigen over deze administratieve duivel-deed-al.

“Etienne stond altijd voor iedereen klaar”, vertelt ons Stan Clough, gewezen voorzitter van de Vlaamse Boksliga. “Toen hij nog naar boksmeetings ging, had hij altijd een notaboekje en een stylo bij. Vroeg iemand hem iets over vergunningen, verzekeringen of andere materie, dan schreef hij het op en bracht hij het de volgende dag meteen in orde. Stiptheid en perfectie kenmerkten zijn werk en dat zowel in digitale als analoge tijden. Op een geüpdatete bokskalender diende er nooit gewacht te worden. Een wijziging? Etienne bracht meteen alle leden en belangstellenden op de hoogte.”

Etienne begon zijn carrière bij BC Hombeek, waar zijn zoon Karel een verdienstelijk amateur was en hijzelf secretaris van de club. Toen de club een ander onderkomen moest zoeken, kwamen ze in de kantine van voetbalclub SK Muizen terecht, uitgebaat door Willy De Groof. BC Hombeek werd BC Muizen. Midden jaren ’80 leerden ze daar Stan kennen, vader van amateurbokser Tony. Nog gewonnen van Pascal Montulet, Tony. Willy, Stan en Etienne werden vrienden voor het leven.

“Etienne was als familie voor mij”, aldus Willy, lid van de Raad van Bestuur van de Vlaamse Boksliga. “Tientallen meetings hebben we samen bezocht. Al die tijd was Etienne secretaris. Eerst van BC Muizen, daarna van de afdeling Antwerpen/Limburg. Toen François Raes in 2000 nationaal voorzitter werd, volgde Etienne hem op als algemeen secretaris en toen in 2005/2006 de Vlaamse Boksliga werd opgericht, ging hij ook daar als algemeen secretaris aan de slag. Een man waar je kon op rekenen en bouwen, een steun en toeverlaat. Ik zal hem missen.”

De Vlaamse Boksliga wenst de familie en vrienden van Etienne veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.