Primeur: Belgisch Kampioenschap Boksen betovert Antwerpse Handelsbeurs

Primeur: Belgisch Kampioenschap Boksen betovert Antwerpse Handelsbeurs

In een historisch moment betrad het Belgisch Kampioenschap Boksen voor het eerst de schitterende omgeving van de gerenoveerde Handelsbeurs in Antwerpen. Op een zonnige zaterdagnamiddag kwamen Vlaamse en Waalse kampioenen samen om hun rivaliteit te bezegelen in deze prachtige locatie.

De Handelsbeurs, met zijn unieke sfeer, was het toneel voor 16 wedstrijden waarbij deelnemers gedurende drie rondes van elk drie minuten streden om de felbegeerde titel van Belgisch Kampioen Olympisch Boksen. Bert Van der Jeught, trainer bij de BBS Borgerhout-boksclub en organisator van het evenement, benadrukte de inspanningen die waren geleverd: "We hebben hard gewerkt aan dit sportieve evenement. Samen met vrijwilligers en toegewijde clubleden hebben we dit in slechts zes maanden kunnen realiseren. Het is werkelijk uniek om het kampioenschap hier in de Handelsbeurs te laten plaatsvinden."

De wedstrijden trokken supporters van alle leeftijden aan, en de sfeer was doordrenkt van sportiviteit. Vanuit alle hoeken van het land kwamen enthousiaste supporters om hun favoriete bokser aan te moedigen, terwijl anderen speciaal voor de bijzondere locatie naar Antwerpen afreisden. Zelfs van over de grens kwam Lars Smeets (23) uit Maastricht om het spektakel mee te maken: "Het was voor mij een extra motivatie om hierheen te komen vanwege deze unieke locatie. In Nederland hebben we alleen een nationaal kampioenschap boksen. Het spreekt me aan dat hier de Vlaamse kampioen het opneemt tegen de Waalse voor de titel."

De avond bereikte zijn hoogtepunt met de wedstrijd van de 24-jarige Merksemse bokser Andy Simba, die pas laat op de avond in actie kwam bij de zwaargewichten. Voor hem was deze thuiswedstrijd extra belangrijk: "Ik wil de komende jaren de klasse onder 80 kg domineren en in 2028 zou ik graag naar de Olympische Spelen gaan." Hoewel Andy de eerste ronde won, eindigde zijn avond abrupt in de tweede ronde na een harde stoot van Yannick Zeutsop, waardoor de scheidsrechter besloot de strijd te staken. De avond mag dan ten einde zijn gekomen, maar de herinnering aan dit historische Belgisch Kampioenschap Boksen in de Antwerpse Handelsbeurs zal ongetwijfeld nog lang nazinderen.