BBA of Jah?

BBA of Jah?

24-26.02.2024 - 2de Beker Etienne Brusselmans – Weekend 3

BBA of Jah?

De finales van het Vlaams Nieuwelingentornooi, het derde weekend van de tweede Beker Brusselmans. Na afloop stond Brussels BA, leider vanaf het eerste weekend, nog steeds op kop. Wie doet de Brusselaars nog wat? Alleen Team Jah lijkt BBA nog te kunnen bedreigen.

Tot het vorige weekend leek BG Hasselt de grootste concurrent, maar de Limburgers werden uit koers geslagen en met slechts één finalist in de Nationals is zelfs het podium niet meer veilig, want BC Temse rukte op van de achtste naar de vierde plaats en staat op slechts drie punten van BG Hasselt. Een kloofje dat met vijf nationale finalisten makkelijk te overbruggen lijkt. Hasselt moet sowieso winnen om nog op het podium te staan. Temse heeft aan twee overwinningen uit minstens drie wedstrijden voldoende voor het brons.

Het blijft hoe dan ook een puike prestatie van BG Hasselt. Bovendien hebben ze voorlopig de Keizer der Nieuwelingen in hun rangen: Talat Selcuk, vijf wedstrijden gebokst, vijf gewonnen. In de Vlaamse finale bij de welters (-67kg) haalde hij het makkelijk van clubgenoot Selman Durmus. Nog één keer winnen en de kroon is binnen. Zijn tegenstander in de nationale finale is Izem Massinissa van Sder BC.

Grootste concurrent voor Brussels BA is nu wel degelijk Team Jah Academy, na weekend 2 op de derde plaats en na weekend 3 op de tweede plaats. Met 53 punten staan ze weliswaar nog zeven punten achter op BBA, maar met maar liefst zes boksers in de finale, tegenover drie voor BBA, is het speelbaar. Wint BBA zijn drie resterende kampen, dan totaliseert het 69 punten. Team Jah kan daar nog over met een mogelijk totaal van 71 punten, maar dan mag het niet af te rekenen hebben met forfaits of verlies. En dat wordt allerminst vanzelfsprekend.
Kureghem BA is nu al zeker van de vijfde plaats. Team Messaoudi en BT Vilvoorde kunnen nog haasje over spelen voor plaats zes. Het organiserende Shocx blijft op acht en The Academy Ghent wordt met een negende plek de hoogst genoteerde club uit de Beide Vlaanderen. Maar voor absolute zekerheid over dit alles is het wachten tot zondagavond.

Wil u het allemaal met eigen ogen zien en zelf kunnen narekenen, dan bent u zowel zaterdag als zondag vanaf 15u van harte welkom in de bokszaal van Shocx aan de Reimond Stijnstraat, 100, in Molenbeek voor de finales van het Nationaal Nieuwelingentornooi.