Brussels BA houdt stand

Brussels BA houdt stand

17-18.02.2024 – 2de Beker Etienne Brusselmans

Brussels BA houdt stand

Tweede weekend van de tweede Beker Brusselmans en Brussels BA, leider na het eerste weekend, staat nog steeds op kop. De voorsprong op BG Hasselt is zelfs een ietsje groter geworden, maar met nog twee competitieweekends te gaan nog lang niet voldoende om nu al in de trofeeënkast plaats te voorzien voor de Beker van Etienne.

Het verschil bedraagt welgeteld – en nog eens geteld en opnieuw geteld – zeven punten. Brussels BA bracht daarvoor maar liefst 21 boksers in de ring. Die waren goed voor tien overwinningen, maar verloren wel 18 keer. De ploeg van BG Hasselt was daarentegen klein maar fijn en vooral sterk. Met zes boksers boekten ze dertien zeges en leden ze slechts twee keer de nederlaag. BG Hasselt lijkt dus nog de meeste hangijzers in het vuur te hebben, maar onderschat de reserves van de hoofdstad niet.

Reserves die wel eens in het voordeel van Team Jah Academy zouden kunnen spelen. Voorlopig staat Team Jah op de derde plaats met 24 punten, maar het komende weekend brengt het nog heel wat nieuw bloed in de ring en dat nieuwe bloed zou nog wel eens voor een ommekeer in de klassering kunnen zorgen.

Achter de top-3 volgt er een pelotonnetje aangevoerd door Team Messaoudi, met 26 punten. BT Vilvoorde plakt in het wiel met 25 punten en ook BC Temse (23 punten), Kureghem BA (23 punten) en het organiserende Shocx (22 punten) zijn mee. Het podium wordt moeilijk, maar een dichte ereplaats lijkt nu al gegarandeerd.

Mooi om zien is ook de negende plaats van de aloude traditieclub Flandria Oostende. Benieuwd of zij zich tussen al dat Brussels geweld zullen kunnen handhaven bij de beste tien.

Tot zover de Beker Brusselmans. Individueel is er bij de elite een eerste kandidaat keizer opgestaan: weltergewicht (-67kg) Talat Selcuk van BG Hasselt. Al vier keer aan de winst. Nog twee keer winnen en de eretitel is de zijne. Vorig jaar lukte het hem net niet. Toen was Jonathan Oniemba van NBS Brussel met vijf zeges de eerste en de enige die de keizerskroon mocht dragen. Om tot keizer gekroond te worden, moet een bokser aangesloten zijn bij de Vlaamse Boksliga, de gouden medaille veroveren in het Nationale Nieuwelingentornooi en van alle Vlaamse eindwinnaars de meeste overwinningen gescoord hebben.

Nu zaterdag en zondag staan vanaf 15u in de bokszaal van Shocx aan de Reimond Stijnstraat, 100, in Molenbeek de finales van het Vlaamse Nieuwelingentornooi op het programma. Allen daarheen!