Over ons

Over ons

Bokslandschap België

De Koninklijke Belgische Boksbond verenigt het bokslandschap om de bokssport te versterken in ons land. De Koninklijke Belgische Boksbond verenigt het bokslandschap om de bokssport te versterken in ons land. België heeft veel potentieel in het boksen en het is exact om deze reden dat wij willen blijven investeren in onze prachtige sport, zodat wij onze kansen kunnen maximaliseren en de bokssport kunnen blijven ontwikkelen, zodat het zijn titel als “Noble Art of Selfdefence” blijft eer aandoen.

Onze missie

Het verenigen van het bokslandschap om zodoende meer mensen te inspireren, sociale cohesie te bevorderen, de fysieke -en mentale welzijn te bevorderen en om het boksen als nationale sport te verankeren in België!

Ons management

Een team van gemotiveerde vrijwilligers die het boksen in België naar een nieuw niveau willen brengen

Stanley Nieuw
Stanley Clough
Lid van de raad van bestuur
nieuw
Norbert Keller
Voorzitter KBBB
Marc Nieuw
Marco Giuliani
Lid van de raad van bestuur
Pers
Jean Louis Vandendael
Secretaris en schatbewaarder
Willy Nieuw
Willy De Groof
Lid van de raad van bestuur
Ibrahim Nieuws
Brahim Aid Aadi
Lid van de raad van bestuur
Heno
Heno Renee
Administratieve ondersteuning en regionale voorzitter
Andre
André Verbeure
A.I.B.A. vertegenwoordiger België
Huges
Hugues Hellebaut
Lid van de raad van bestuur

BoxeBelgium

De Koninklijke Belgische Boksbond investeert enorm in het creëren van kwaliteitvolle omgeving voor de atleten via opleidingen. Zodoende zorgen wij ervoor dat de sporters omringd worden met de beste omkadering, zoals coaches, bestuurders en medische experts. Via deze investeringen garanderen wij een gezond en ethische verantwoord bokslandschap. Verder realiseert de K.B.B.B. een topsportomgeving voor haar atleten die wensen deel te nemen aan competitie op het hoogste niveau. Zowel het profboksen als het Olympisch boksen vallen onder bevoegdheden van de K.B.B.B. Als de enigste en meest significante sportfederatie voor het boksen in België hebben wij op ons genomen om de bokssport zowel in België als internationaal te promoten, zodat de hele wereld mee kan genieten van onze prachtige sport!. We streven ernaar om een voorbeeld te stellen wat betreft goed bestuur middels een transparante beleid, investeringen democratische besluitvorming protocollen en sociale engagement. Wij geloven dat het bovenvermelde de sleutel vormen in het realiseren van onze missie en om succesvol te zijn als een bestuursorgaan voor de bokssport!

Laat de cijfers spreken voor Ons

Wij Hebben
meer dan

Clubs

Elk jaar
Meer dan

Leden

Elk jaar
Meer dan

Gala's

Wij hebben
Meer dan

Trainers

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijkse updates over boksevenementen en boksnieuws via mail door te abonneren op onze nieuwsbrief.